Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Hartslagcafé: Sociologen lezen de krant*

14 maart @ 20:00 - 22:15

Wij zijn méér dan ons brein! Wie wij zijn en wat we doen is toch vooral een sociaal proces. Bestuurssocioloog Mark van Ostaijen geeft in zijn ‘Wij zijn ons’ een hernieuwde kijk op social gedrag, een kijk die broodnodig is in tijden van polarisatie, segregatie en individualisering. Dit Hartslagcafé wordt het sociologisch denken op een voetstuk geplaatst. Leer de krant lezen als een socioloog, er gaat een wereld voor je open!

Wij zijn ons
De avond wordt afgetrapt met een inleiding op het sociologisch denken door Mark van Ostaijen. In zijn boek ‘Wij zijn ons’ behandelt hij verschillende alledaagse thema’s in het licht van klassiek sociologische inzichten. Met behulp van grote denkers maakt hij daarmee de wereld om ons heen verrassend inzichtelijk. Aan de hand van onder anderen Max Weber, Norbert Elias, Pierre Bourdieu, Jane Jacobs en Johan Huizinga geeft hij in zijn boek inzicht in sociale verschijnselen als #MeToo, bitcoins, het Feyenoord Legioen en DENK.

Nieuws
Samen met o.a. socioloog Bram Peper zullen opvallende berichten uit de krant met een socioligische bril worden herlezen. Hoe kunnen we sociologisch vat krijgen op bijvoorbeeld smartphones, fakenews, Les Gilets Jaunes, straatterreur of een persoonlijke inzinking? Onder leiding van de razende presentator Richard Engelfriet kan ook het publiek om sociologisch commentaar vragen op de berichten die hen opvielen in de media.

Kaartjes 3 euro Paradox, studenten gratis op vertoon ven studenten kaart en aanmelding via: Bartho@paradoxtilburg.nl

*Deze activiteit kan meetellen voor het Academic Forum Certificaat

Gegevens

Datum:
14 maart
Tijd:
20:00 - 22:15
Website:
https://www.facebook.com/events/314574982741146/

Organisatoren

Versot
Academic Forum

Locatie

Paradox
Telegraafstraat 62
Tilburg, Brabant 5038 BM
+ Google Maps